Kösem Sultan Dizisi Oyuncu KADROSU - Oyuncular ve Karakterleri



Kösem Sultan krizi tatlıya bağlandı! Yapımcı Timur Savcı ve Beren Saat arasındaki ücret sorunu halloldu. İki taraf da karşılıklı fedakârlıkta bulununca Saat’in Kösem Sultan’ı oynayacağı kesinleşti.
Beren Saat
Kösem Sultan rolü için yapımcı Timur Savcı ile Beren Saatarasındaki ücret anlaşmazlığı çözüldü. İki taraf da karşılıklı olarak fedakârlık yapınca orta yol bulundu ve rol Saat’in oldu. Cuma günü dizinin yapım şirketi ile yayıncı kanal arasında yapılan toplantıda Beren Saat ismi resmileştirildi.
Kösem Sultan yeni sezonda Star Tv’de!

Kösem Sultan Dizisine 3 Yeni Oyuncu

Başrollerin de Beren Saat,Hülya Avşar,Erkan Kolçak Köstendil  ve Fikret Kuşkan gibi isimlerin yer alacağı Kösem Sultan dizisine yeni oyuncular katıldı.
Adsız
Son olarak Serçe Sarayı dizisinde yer alan Alican Yücesoy ve Fatmagülün Suçu Ne dizisinde tanınan Esra Dermancıoğlu ile Yahşi Cazibe dizisiyle ünlenen Aslıhan Gürbüz diziye katılan son isimler oldular.

KÖSEM SULTAN KİMDİR?
1590 yılında doğan Haseki Mâh-Peyker Kösem Valide Sultan, Bosna beylerbeyi tarafından İstanbul'a kızlarağası olarak gönderilmiş, henüz 15 yaşındayken Sultan Birinci Ahmed'e haseki olmuş, zekasıyla padişahı etkisi altına almayı başarmış, bütün saraya hükmetmeyi erken yaşlarda başarmıştır. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından bir olarak anılan Kösem Sultan'ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur. Oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili Kösem Sultan'ın saltanatı, IV. Murad'ın idareyi tam olarak ele almasına kadar sürmüştür ancak 4. Murat'ın genç yaşta ölümü üzerine Kösem sultan yeniden etkin hale gelmiştir. Osmanlı'nın en güçlü kadınları arasında anılan Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed döneminde gelini, padişahın annesi Turhan Sultan tarafından boğdurularak öldürülmüştür.


0 Yorumlar