Çifte Saadet Metin Kim - Çifte Saadet Metin Kimdir - Fikret Kuşkan Biyografisi


Fikret Kuşkan, 22 Nisan 1965’te İstanbul‘da doğdu. Henüz 1 yaşındayken ailesi İstinye’ye taşındı. Gençlik yıllarının büyük kısmının geçtiği semt, Kuşkan için unutulmaz günleri yaşadığı yerdi. 4 yaşındayken babası felç oldu. 4 ablası vardı. Çocukluğunda çok yaramazdı ve vaktinin büyük kısmını mahallede oyun oynayarak geçiriyordu. 13 yaşına geldiğinde babasını kaybetti ve bunun üzerine okulu bıraktı. Tesisatçıda iş başladı. 1 yıl sonra eniştesi, Kuşkan’ı kendisiyle birlikte Tokat‘a götürdü.

Tokat’ta yaşadığı süre boyunca köy hayatına çabuk ayak uyduran oyuncu, 3 yılın sonunda İstanbul’a döndüğünde yeni hayatına alışmakta zorlandı. Hasköy Lisesi‘ne kaydoldu, bir yandan da marangozluk yapmaya başladı.
Oyunculuk, Kuşkan’ın aklına ilk, lise öğretmeninin kendisini, haftasonu tiyatroya çağırmasıyla giriyordu. Liseyi bitirdikten sonra arkadaşlarıyla birlikte bir fotoğraf ajansı kurdu. Ancak tiyatrocu olmak istiyordu, bu yüzden 21 yaşında Mimar Sinan‘ın konservatuar sınavına girmeye karar verdi. İlk denemesinde başarılı olamayan Kuşkan, İstanbul Devlet Konservatuarı‘nda şansını denedi ve başarılı oldu.

0 Yorumlar