Salman Khan Kimdir ? Salman Khan Biyografisi

Aamir khan izledikten sonra muhakkak ki hint sinemasına ilgi duyacaksınız ki ve izledikçe yeni yeni oyuncular keşif edeceksiniz bunlardan biriside '' Abdul Rashid Salim Salman Khan ''

Salman Khan Biyografisi

Doğum Tarihi : 27.12.1965
Ülkesi : Indore, Madhya Pradesh, Hindistan



Başarıları
2000 - Hum Dil De Chuke Sanam En İyi Erkek Oyuncu Filmfare Ödülü
2004 - Tere Naam En İyi Erkek Oyuncu Filmfare Ödülü
2004 - Baghban için Filmfare En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü
2006 - No Entry için Filmfare En İyi Komedyen Ödülü
2011 - Dabangg En İyi Erkek Oyuncu Filmfare Ödülü
2012 - Bodyguard En İyi Erkek Oyuncu Filmfare Ödülü.

Biyografisi
Dünyada en çok hayranı bulunan Bollywood oyuncularından biridir.Tam adı Abdul Rashid Salim Salman Khan 27 Aralık 1965, Indore, Madhya Pradesh (Hindistan) da doğmuştur.Boyu: 1.73 m,Lakabı Sallu 'dur.

Salman Khan , Shah Rukh Khan ve Aamir Khan'la beraber 3.büyük Khan olarak adlandiriliyor. Skandallariyla meshur Oyuncudur. Markası yapılı vücududur.

Bollywood’un önemli oyuncularından Salman Khan Bollywood da 20. yılını doldurmuştur. İlk olarak bu sektöre 1988 yılında Aishwarya Rai ile başrollerinde oynadığı Biwi Ho ile başladı. Hiçbir zaman maço’luğundan vazgeçmeyen bir tavrı vardı.

Salman Khan’ın yaşadığı olaylarından çok vücudu da konuşuldu bunun üzerine Salman birçok kere “öyle güzel bir vücut bana Allah'ın bir hediyesidir ben sadece ona şekil verdim” demiştir.Allah'ın Salman’a hediye olarak verdiği bu vücut, Khan’a küçüklükten beri hayali olan Tarzan rolünü ona getirmiştir.

0 Yorumlar